Vse zgodbe

Potice – Nasveti za uspešno peko

Potica je na slovenskih mizah prisotna predvsem za božič in pust, nikakor pa ne sme manjkati ob velikonočnem zajtrku. V februarju imate zato ...

Preberi več

V 14 burgerjih okrog sveta

Pridružite se nam na poti okrog sveta, na kateri si bomo ogledali burgerje in njihove polpetaste sorodnike iz mletega mesa: tu je seznam ...

Preberi več

Skrivnosti in čarobnosti peke kruha z drožmi

Kako spečemo kruh brez kocke kvasa? Lahko uporabimo sodo bikarbono, pecilni prašek, vinski kamen ali pa celo pivo. Če nam nobena od teh ...

Preberi več

Suhe začimbe in zelišča

Začimbe in zelišča lahko jed zaokrožijo in jo povzdignejo, lahko pa jo tudi povsem uničijo. »Pri uporabi so pomembne izkušnje, znanje in kakovost ...

Preberi več

Jogurt ni samo za zajtrk

Jogurt je eno tistih osnovnih živil, ki jih imamo skoraj vedno v hladilniku – naj bo navadni ali sadni, morda je grški, najpogosteje ...

Preberi več

Spoznajmo kvas

Peka kruha je vse bolj priljubljena, potica je za veliko noč in božič obvezna, krofi za pusta prav tako, tu pa je seveda ...

Preberi več

Življenje na dnu – romb

Ko so mi pred mnogimi leti prinesli romba, ki ga takrat še nisem poznal, in me prosili, naj ga pripravim, se mi je ...

Preberi več

Katero pivo izbrati pozimi in kakšna hrana gre zraven

Zima. Hladni dnevi, še hladnejši večeri in noči. Kaj je boljšega kot posedanje na toplem, s kakavom v roki? Posedanje na toplem, z ...

Preberi več

Alta Badia: mišelinke na snegu

Snega ni bilo, smuka pa je bila odlična! Toda čeprav je bila smuka odlična, smo predvsem jedli … Vam je že kdaj uspelo ...

Preberi več

Vina z mehurčki

Bliža se čas v letu, ko ljubitelji vin bolj kot ponavadi posegamo po penečih vinih. Dobri primerki si zaradi svojih odlik zaslužijo več ...

Preberi več

Gomoljna zelena

Čeprav je bela, se imenuje zelena. In čeprav je njen grčasti gomolj ves robusten in ne prav privlačen na pogled, je imenitnega okusa ...

Preberi več